Rood koper
Dutch English German
koper

Rood koper

Koper is een scheikundig element met symbool Cu en atoomnummer 29. Het is een rood-geel overgangsmetaal dat in ongelegeerde vorm ook als roodkoper bekend staat.

 

Opgravingen in het noorden van wat tegenwoordig bekend is als Irak, hebben aangetoond dat koper al werd gebruikt rond 8700 v.Chr [bron wikipedia]. Andere opgravingen wijzen uit dat men al in 5000 v.Chr. koper  smolt en isoleerde uit koperhoudende mineralen zoals malachiet en azuriet. bekend staat.

 

Van de Sumeriërs en Egyptenaren is bekend dat zij rond 3000 v.Chr. koper smolten en gebruikten om brons te maken. Ook in China was het gebruik van koper bekend en zijn er zeer hoogwaardige bronzen voorwerpen uit 1200 v.Chr. gevonden. De in 1991 in de Oostenrijks/Italiaanse Alpen gevonden mummie Ötzi, die vermoedelijk omstreeks 3300 v.Chr. is gestorven, droeg gereedschap dat uit 99,7% zuiver koper bestond.

In de mythologie en alchemie werd koper vaak geassocieerd met de godheid Aphrodite vanwege de mooie glans. Om die reden werd koper vroeger onder andere gebruikt voor spiegels. De naam koper komt van het Latijnse woord Cuprum. Dit woord is afgeleid van "aes cyprium", hetgeen "erts van Cyprus betekent. In de oudheid werd namelijk op Cyprus koper gewonnen. 

Bron: www.wikipedia.org

Kabel inkoop

R Janssen beschikt over een eigen kabelshredder. Wij kopen alle soorten kabel van u op, ook tegen contante betaling.

Wij bieden de beste actuele prijzen.

Container plaatsing

Wij plaatsen gratis containers tegen de beste inkoop-prijzen.

Heeft u interesse voor een plaatsing, klik hier voor onze contactgegevens.

Adres gegevens

Groot Egtenrayseweg 42
5928 PA Venlo
telefoon: 06-513 520 95
fax: 077-2011211